Symposium Kerk en Slavernij

26 januari 2024 om 14:00 uur

Een samenwerkingsverband van Bredase kerken en maatschappelijke organisaties houdt op vrijdagmiddag 26 januari 2024 een symposium over het thema: Kerk en slavernij. Verleden-heden-toekomst. Wat was de rol van de kerken bij het in stand houden van de slavernij in Suriname en op de Antillen, hoe werkt de slavernij nog altijd door en welke vormen van slavernij zien we vandaag de dag, en hoe kijken we samen de toekomst in?

Bisschop van Paramaribo, mgr. Karel Choennie, zal als eerste op deze vragen ingaan. Daarna is er een lezing van professor Heleen Zorgdrager. Zij is betrokken bij een breed onderzoeksproject naar kerk en slavernij. Zij zal ingaan op de rol van de Bijbel, zowel bij de rechtvaardiging van slavernij als bij het verzet ertegen. Pastor Ferdinand Igbeche van de Destiny Church in Breda-Noord zal vervolgens ingaan op de vraag wat we van de echo’s van het verleden kunnen leren met het oog op de toekomst.

Het symposium wordt gehouden in de Markuskerk te Breda (Hooghout 96). Het programma begint om 14.00 uur en wordt afgesloten met een nagesprek en borrel (tot uiterlijk 18.00 uur). De toegang is gratis. In verband met een beperkt aantal zitplaatsen, is aanmelding verplicht. Het symposium is ook online te volgen via de Kerkdienstgemistpagina van de Markuskerk.